Perníková kompotová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/8 l olej 250 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 1 balíček skořicový cukr 1 sklenice kompotované ovoce 3 ks vejce (L) 1 balíček perníkový prášek do pečiva
Postup Perníková kompotová buchta
Postup přípravy receptu
-
Větší kompotované hrušky či jablka nakrájíme na malé kostky
Olej, vejce, skořicový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem. Potom přidáme mouku smíchanou s perníkovým práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. 2 minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech
Perníkovou kompotovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Buchta krásně zezlátne a okraje odstoupí od krajů plechu
Perníkovou kompotovou buchtu nakrájíme na kostky. Vydrží dlouho vláčná.