Perníková kompotová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/8 l olej
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
1 balíček skořicový cukr
1 sklenice kompotované ovoce
3 ks vejce (L)
1 balíček perníkový prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Větší kompotované hrušky či jablka nakrájíme na malé kostky

  2. Olej, vejce, skořicový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem. Potom přidáme mouku smíchanou s perníkovým práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. 2 minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech

  3. Perníkovou kompotovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Buchta krásně zezlátne a okraje odstoupí od krajů plechu

  4. Perníkovou kompotovou buchtu nakrájíme na kostky. Vydrží dlouho vláčná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!