Pikantní zelná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
4 ks brambory
2 ks cibule
kmín
3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžičky pálivá paprika
mletý černý pepř
1 balíček kysané zelí
250 g pálivá klobása

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zelí důkladně omyjeme studenou vodou a scedíme. Dáme do hrnce s pokrájenou klobáskou a vaříme s kmínem a solí.

  2. Do druhého hrnce dáme vařit brambory pokrájené na kostičky, osolené a s kmínem.

  3. Do třetího kastrůlku dáme trochu oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a dusíme ji doměkka, pak přidáme hladkou mouku a pálivou papriku. Vznikne nám cibulová jíška.

  4. Brambory po uvaření scedíme a vmícháme k zelí klobásou. Zelí necedíme! Nakonec přidáme jíšku a necháme provařit.

  5. Po nalití na talíř přidáme 1 polévkovou lžíci zakysané smetany a můžeme přizdobit snítkou libečku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!