Taštičky plněné vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
150 ml voda
1 kelímek sýr Cottage
2 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce bílého vína
červená paprika
400 g hladká mouka
ledový salát
2 stroužky česneku
400 g vepřová kýta
sůl a pepř bílý
sůl a pepř bílý
1 lžíce majonéza lehká

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto: Vejce rozšleháme s vodou a za stáleho míchání vlíváme do mouky, až vznikne těsto, které ještě na vále důkladně prohněteme. Musí být hladké a tužší. Nyní ho zabalíme do utěrky a necháme asi 1 hodinu odpočinout

  2. Sýrová zálivka: Utřeme česnek se solí a pepřem. Sýr Cottage smícháme se zakysanou smetanou, zjemníme majonézou a promícháme s utřeným česnekem. Necháme v chladu rozležet

  3. Masová náplň: Jemně usekáme nebo umeleme maso s cibulí a česnekem. Lehce přisolíme a opepříme. Vmícháme víno a prohněteme

  4. Přistoupíme k výrobě taštiček: Těsto tence vyválíme. Vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm. Na střed každého kolečka dáme plnou lžičku masové náplně, přehneme na půl a vlhkými prsty důkladně těsto spojíme. Větší množství vody přivedeme k varu. Vložíme taštičky, jakmile vyplavou jsou hotové a připravené k podávání

  5. Servírujeme na ledovém salátu, zdobíme červenou paprikou a podáváme se sýrovou zálivkou

  6. Recept je trochu zdlouhavější, ale pro milovníky česneku úžasný. V menším množství může posloužit jako teplý předkrm nebo i jako večeři pro všední den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!