Pikantní vývar se žampiony a krevetkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
150 g žampiony
800 ml kuřecí vývar
25 g čerstvý zázvor
1 lžička kari koření
citronová šťáva
1 lžička rybí omáčka
1 hrst čerstvý koriandr
1 lžička chilli pasta
200 g mražené loupané krevetky

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony, česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony zakapeme citronovou šťávou a čerstvý koriandr usekáme nadrobno

  2. Na oleji zvolna orestujeme žampiony, česnek a zázvor. Pak vmícháme chilli pastu, kari koření a usekaný koriandr. Vše promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Nakonec přidáme krevety, které asi 5 minut povaříme a polévku podle potřeby dochutíme rybí omáčkou

  3. Pikantní vývar se žampiony a krevetkami ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!