Grilované žampiony s bylinkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
žampiony
5 lžic olivový olej
1 lžička citronová šťáva
1/2 špetky drcený kmín
1 lžička sušený tymián
1 lžička sušená máta

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky nalijeme olej a pečlivě ho rozmícháme se lžičkou máty, tymiánu, citronové šťávy, solí a malou špetkou drceného kmínu

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubší plátky. Můžeme grilovat i samotné kloboučky, ale my máme raději plátky, které jsou propečenější

  3. Žampiony poklademe na alobalovou mřížku a položíme na rozpálený gril, z obou stran je potíráme bylinkovou marinádou a grilujeme dozlatova. Často hlídáme, abychom žampiony nepřipálili

  4. Grilované žampiony s bylinkami podáváme jako chuťovku, přílohu apod

  5. Tuto bylinkovou marinádu můžeme použít také na brambory či zeleninu na grilu, chutná i s kuřecím masem. Sušené bylinky můžeme samozřejmě zaměnit za čerstvé, pokud je máme po ruce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!