Pikantní vepřové maso po námořnicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
100 g rajčatový protlak
1 lžička chilli koření
1 lžička drcený kmín
1 ks střední cibule
400 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika
1 kostka zeleninový bujon
200 ml smetana na vaření
1 lžička mletá pálivá paprika
podle potřeby
cukr
olej
světlá jíška
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a podle preferencí nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Z vepřového masa se hodí krkovička, kýta i plec, na recept lze použít i maso hovězí (kližka, krk).

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. 4 oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Protlak v misce podle chuti osladíme cukrem.

  3. Do hrnce nalijeme olej a necháme rozpálit. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět, následně přidáme maso, kmín, sladkou a pálivou papriku a vše promícháme. Poté zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon, na plátky nakrájený česnek a zbylé 2 stroužky do hrnce prolisujeme. Dále přidáme oslazený protlak, chilli a pepř tak, abychom byli spokojeni s ostrostí pokrmu. Vše vaříme do změknutí masa. Omáčku zjemníme smetanou a zahustíme jíškou, na závěr krátce provaříme.

  4. Pikantní vepřové maso po námořnicku podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!