Pikantní tortilla s lososem a pomerančem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
1 - 2 lžíce olej
sůl
1 - 2 lžíce vývar
1 ks pomeranč
1 - 2 ks chilli paprička
4 ks tortilla
mletý bílý pepř
1/2 ks ledový salát
1 hrst čerstvý koriandr
1 - 2 lžíce pomerančová šťáva
1/2 ks červená cibule
4 lžíce rajčatová salsa
500 g filety z aljašského lososa

Postup přípravy receptu

  1. Mražené filety z aljašského lososa necháme pozvolna rozmrazit v lednici. Pak rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek a chilli papričky očistíme a jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno. Velký pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme slupek a pecek. Očištěný ledový salát natrháme na kousky

  2. Lososa potřeme olejem a na suché pánvi pečeme kůží dolů asi 4 - 5 minut dozlatova. Pak rybu obrátíme a krátce dopečeme. Z lososa sloupneme kůži, maso rozdělíme na menší kousky a uchováme na teple

  3. Připravíme si zálivku. K výpeku z lososa přidáme lžíci oleje, na kterém zpěníme česnek a chilli papričky. Vše slijeme do misky a ihned vmícháme nasekaný čerstvý koriandr, 2 lžíce pomerančové šťávy a vývaru

  4. Nahřáté tortilly potřeme rajčatovou salsou, poklademe kousky salátu, na který rozložíme lososa, jemně nakrájenou cibulku a několik dílků pomeranče. Vše pokapeme pikantní pomerančovou zálivkou a tortillu přehneme nebo svineme do kornoutu

  5. Pikantní tortilly s lososem, pomerančem a salátem podáváme teplé jako chuťovku, ale postačí i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!