Pikantní tortilla s lososem a pomerančem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 1 - 2 lžíce olej sůl 1 - 2 lžíce vývar 1 ks pomeranč 1 - 2 ks chilli paprička 4 ks tortilla mletý bílý pepř 1/2 ks ledový salát 1 hrst čerstvý koriandr 1 - 2 lžíce pomerančová šťáva 1/2 ks červená cibule 4 lžíce rajčatová salsa 500 g filety z aljašského lososa
Postup Pikantní tortilla s lososem a pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Mražené filety z aljašského lososa necháme pozvolna rozmrazit v lednici. Pak rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek a chilli papričky očistíme a jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno. Velký pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme slupek a pecek. Očištěný ledový salát natrháme na kousky
Lososa potřeme olejem a na suché pánvi pečeme kůží dolů asi 4 - 5 minut dozlatova. Pak rybu obrátíme a krátce dopečeme. Z lososa sloupneme kůži, maso rozdělíme na menší kousky a uchováme na teple
Připravíme si zálivku. K výpeku z lososa přidáme lžíci oleje, na kterém zpěníme česnek a chilli papričky. Vše slijeme do misky a ihned vmícháme nasekaný čerstvý koriandr, 2 lžíce pomerančové šťávy a vývaru
Nahřáté tortilly potřeme rajčatovou salsou, poklademe kousky salátu, na který rozložíme lososa, jemně nakrájenou cibulku a několik dílků pomeranče. Vše pokapeme pikantní pomerančovou zálivkou a tortillu přehneme nebo svineme do kornoutu
Pikantní tortilly s lososem, pomerančem a salátem podáváme teplé jako chuťovku, ale postačí i jako hlavní chod.