Pikantní tresčí kousky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 - 3 lžíce vývar
petrželka
2 ks bílek
3 lžíce sojová omáčka
citronová šťáva
2 lžíce škrobová moučka
3 ks jarní cibulka
1 ks malý pórek
4 lžíce sladká chilli omáčka
1 ks chilli paprika
500 g rybí filety (treska)

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filety omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme odležet. Rozmrazené rybí maso osušíme, nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm, které promícháme s bílky a škrobovou moučkou

  2. Pórek a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky

  3. Na oleji zprudka opečeme nudličky tresky, následně zmírníme teplotu a vmícháme chilli papričku, pórek a cibulku. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu. Pak směs podlijeme vývarem, sladkou chilli omáčkou a sojovou omáčkou. Jakmile směs zhoustne, vmícháme usekanou petrželku a pokrm odstavíme z tepla

  4. Pikantní tresčí kousky podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!