Pikantní vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
50 g máslo
petrželka
1 ks cibule
1 lžička hladká mouka
100 ml zakysaná smetana
citronová šťáva
sardelová pasta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Petrželku a cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do zakysané smetany přimícháme mouku, sardelovou pastu a citronovou šťávu.

  2. Na másle zpěníme cibuli a petrželku. Pak ji zalijeme zakysanou smetanou. Podle chuti směs opepříme, případně i osolíme.

  3. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka, přidáme do omáčky a necháme prohřát.

  4. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!