Vepřová plec s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
2 lžíce máslo
5 ks cibule
1 ks cibule
1 ks jablko
3 snítky bazalka
5 ks hřebíček
1 hrst oregano
1 hrst grilovací koření
1 dl olivový olej
1 dl sójová omáčka
500 g vepřová plec
500 g rýže basmati
5 cl worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Jablko nakrájíme na kostičky. V misce důkladně smícháme olivový olej s worchesterovou omáčkou, sójovou omáčkou, nasekanou bazalkou, grilovacím kořením a oreganem. Nudličky dáme do misky a zalijeme marinádou, přidáme na kostičky nakrájené jablko, uzavřeme poklopem a dáme do lednice nejméně na hodinu, ale nejlépe přes noc

  2. Všechnu cibuli oloupeme, 5 menších cibulí nakrájíme na kolečka a jednu velkou cibuli napícháme hřebíčkem po obvodu. Dáme vařit rýži (preferuji rýži basmati) a do hrnce přihodíme velkou cibuli napíchanou hřebíčkem

  3. Do hlubší pánve nalijeme olej, přidáme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme odleželé marinované maso včetně všech ingrediencí. Maso dusíme doměkka, dojde to dříve než se uvaří rýže, a na závěr necháme trochu osmahnout bez poklice

  4. Vepřovou plec s jablky podáváme s rýží jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!