Pikantní smažený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
olej
sůl
1 ks vejce
400 ml voda
2 ks bobkový list
100 g hladká mouka
30 g škrobová moučka
1 lžička chilli koření
mletý černý pepř
70 g cornflakes
1 ks větší květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na větší růžičky a košťál nakrájíme na malé kousky. Do napařovacího hrnce dáme vodu, do ní vložíme kousky košťálu, bobkový list a sůl. Chvíli povaříme a přikryjeme napařovací částí, do které jsme rozložili růžičky květáku. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme do poloměkka

  2. Příprava těstíčka. Cornflakes jemně umeleme, promícháme s hladkou moukou, škrobovou moučkou, solí, pepřem a chilli kořením. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali vejce a olej. Řádně promícháme v hladké hustší těstíčko, které necháme 10 až 15 minut odstát

  3. Vychladlý květák osolíme, namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje dorůžova. Pro snadnější práci doporučuji použít fritovací hrnec

  4. Pikantní smažený květák necháme okapat a podáváme podle chuti s různými omáčkami, bylinkovou nebo ostrou chilli. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!