Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
1 ks vejce
5 g máslo
100 g celer
tymián
3 ks zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s bylinkami (například tymián) a dáme vařit do osolené vody na asi 3 - 5 minut. Po uvaření necháme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy

  2. Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vejce (1 ks) tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2 - 3 minuty

  3. Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji dozlatova, necháme okapat a vychladit

  4. Na talíř poklademe teplý chřest (bez provázku a bylinky), pokapeme máslem 5 g, na chřest dáme vejce, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek. Posypeme rozdrobeným smaženým celerem

  5. Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou podáváme jako chutný předkrm s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!