Bylinkovo-česnekové máslo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 kostky máslo
1/2 lžičky čerstvá bazalka
1 lžička čerstvá petrželka
1 lžička česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si čerstvé bylinky, které omyjeme, osušíme a nasekáme na velmi drobno. Máslo necháme povolit nebo úplně rozpustit a znovu trochu zatuhnout

  2. Máslo dáme do misky, vmícháme česnekovou sůl, petrželku i bazalku

  3. Máslo můžeme nechat zatuhnout a vytvarovat do válečku nebo hned roztírat na čerstvé pečivo. Chutná výborně v obojím případě

  4. Bylinkovo-česnekové máslo je skvělé i k rybám, kdy kousek odkrojíme a položíme při servírování na talíř, případně jím potíráme rybu již při tepelné úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!