Bylinkové tofu v olivové marinádě recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička olivový olej
bylinková sůl
2 lžíce pravá japonská sójová omáčka
1 balíček bylinkové tofu (200 - 250g)
7 - 8 ks zelené olivy se sýrovou pastou
3 lžíce krémový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme bylinkové tofu, které rozkrájíme na plátky a jen mírně posypeme bylinkovou solí

  2. Připravíme si marinádu. Olivy nastrouháme na jemném struhadle, promícháme se sójovou omáčkou a jogurtem

  3. Plátky tofu potřeme marinádou, uložíme na talíř a zbytkem olivové marinády zalijeme. Necháme stát 30 minut

  4. Bylinkové tofu i s marinádou zprudka osmahneme na lžičce olivového oleje - z obou stran. Stačí 2 - 3 minuty

  5. Bylinkové tofu v olivové marinádě podáváme teplé i studené jako chuťovku. Chutná dobře samotné, ale i s bramborovou kaší jako hlavní chod. Na talíři můžeme tofu dozdobit čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, případně olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!