Pikantní pivní guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 120 g rajčatový protlak 1 lžíce hladká mouka 1 lžička drcený kmín 0 l světlé pivo 200 g prorostlá slanina 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletá pálivá paprika 500 g hovězí zadní maso 1 lžička sušená majoránka podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby brambory hovězí vývar
Postup Pikantní pivní guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky (čím menší, tím rychleji se maso uvaří), oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na jemno. Prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek rozdrtíme čepelí nože.
Ve větším hrnci necháme osmažit slaninu a poté, co pustí tuk, vložíme rozdrcený česnek a nakrájenou cibuli, za občasného promíchání čekáme, až zesklovatí. Poté přidáme kmín a maso, které necháme osmažit ze všech stran. Jakmile je maso osmažené, přidáme sůl a pepř, zaprášíme jej moukou a necháme zapražit. Dále do hrnce přidáme protlak, papriku sladkou a pálivou, majoránku a vše ihned zalijeme pivem. Dolijeme do požadovaného objemu hovězím vývarem a vaříme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby doléváme guláš vývarem a nakonec zahustíme nastrouhanou bramborou.
Hotový pikantní pivní guláš dochutíme podle potřeby kořením, které jsme použili při vaření guláše.
Pikantní pivní guláš podáváme s oblíbenou přílohou - chlebem, knedlíkem apod.