Pikantní pivní guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
120 g rajčatový protlak
1 lžíce hladká mouka
1 lžička drcený kmín
0 l světlé pivo
200 g prorostlá slanina
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
500 g hovězí zadní maso
1 lžička sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (čím menší, tím rychleji se maso uvaří), oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na jemno. Prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek rozdrtíme čepelí nože.

  2. Ve větším hrnci necháme osmažit slaninu a poté, co pustí tuk, vložíme rozdrcený česnek a nakrájenou cibuli, za občasného promíchání čekáme, až zesklovatí. Poté přidáme kmín a maso, které necháme osmažit ze všech stran. Jakmile je maso osmažené, přidáme sůl a pepř, zaprášíme jej moukou a necháme zapražit. Dále do hrnce přidáme protlak, papriku sladkou a pálivou, majoránku a vše ihned zalijeme pivem. Dolijeme do požadovaného objemu hovězím vývarem a vaříme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby doléváme guláš vývarem a nakonec zahustíme nastrouhanou bramborou.

  3. Hotový pikantní pivní guláš dochutíme podle potřeby kořením, které jsme použili při vaření guláše.

  4. Pikantní pivní guláš podáváme s oblíbenou přílohou - chlebem, knedlíkem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!