Pikantní mletý biftek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 ks vejce
4 lžíce kečup
1 lžička pesto
2 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
4 lžíce škrobová moučka
1 lžička chilli koření
drcený kmín
600 g hovězí kýta
2 lžičky ostrá hořčice
metý černý pepř
Postup Pikantní mletý biftek
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme a umeleme spolu s masem
Umlete maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Promícháme s kečupem, hořčicí, pestem a vejci. Zjemníme olejem, zahustíme škrobovou moučkou a necháme v chladu 2 hodiny rozležet
Z masové směsi tvoříme placičky - biftečky, které zvolna opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova
Pikantní mleté biftečky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají připravené na grilu. V tom případě mleté bifteky podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.