Pikantní mletý biftek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 ks vejce
4 lžíce kečup
1 lžička pesto
2 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
4 lžíce škrobová moučka
1 lžička chilli koření
drcený kmín
600 g hovězí kýta
2 lžičky ostrá hořčice
metý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme a umeleme spolu s masem

  2. Umlete maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Promícháme s kečupem, hořčicí, pestem a vejci. Zjemníme olejem, zahustíme škrobovou moučkou a necháme v chladu 2 hodiny rozležet

  3. Z masové směsi tvoříme placičky - biftečky, které zvolna opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova

  4. Pikantní mleté biftečky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají připravené na grilu. V tom případě mleté bifteky podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!