Dobrá bůčková tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1-2 lžičky vegeta
2 lžíce hladká mouka
500 g syrový bůček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v míse. Česnek si předem oloupeme a prolisujeme. Sůl a pepř jak kdo má rád - dávám o trochu víc pepře než soli, každého asi 2 špetky

  2. Směsí plníme tlačenková střívka. Celé ještě jednou zabalíme do igelitového sáčku a 1 hodinu vaříme v tlakovém hrnci ve vodě. Pytlík s bůčkovou tlačenkou musí být ve vodě ponořený

  3. Bůčkovou tlačenku necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. Plátky bůčkové tlačenky nejlépe klademe na hořčicí potřený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!