Pikantní makrela na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50-70 g máslo
4 ks makrela
1 ks citron
1 lžička drcený kmín
1 špetka mletý zázvor
1 lžíce čerstvá petrželka
1 špetka mletý hřebíček
2 špetky chilli vločky
podle chuti
sůl
na ozdobu
citron
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Makrely důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je vymačkanou šťávou z citronu, nasolíme a necháme 15 minut odležet.

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky. Přidáme chilli vločky, lžíci nadrobno nasekané petrželky, kmín, mletý zázvor, hřebíček a sůl. Vše důkladně promícháme.

  3. Makrely po stranách nařízneme a otvory vyplníme připravenou kořeněnou pastou. Potom makrely jen lehce obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a poklademe vločkami másla.

  4. Pikantní makrely pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 25 minut, záleží na velikosti ryb.

  5. Upečené pikantní makrely na česneku zdobíme kolečky citronu a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!