Pikantní makrela na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 50-70 g máslo 4 ks makrela 1 ks citron 1 lžička drcený kmín 1 špetka mletý zázvor 1 lžíce čerstvá petrželka 1 špetka mletý hřebíček 2 špetky chilli vločky podle chuti sůl na ozdobu citron na obalení hladká mouka
Postup Pikantní makrela na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Makrely důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je vymačkanou šťávou z citronu, nasolíme a necháme 15 minut odležet.
Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky. Přidáme chilli vločky, lžíci nadrobno nasekané petrželky, kmín, mletý zázvor, hřebíček a sůl. Vše důkladně promícháme.
Makrely po stranách nařízneme a otvory vyplníme připravenou kořeněnou pastou. Potom makrely jen lehce obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a poklademe vločkami másla.
Pikantní makrely pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 25 minut, záleží na velikosti ryb.
Upečené pikantní makrely na česneku zdobíme kolečky citronu a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.