Pikantní gulášová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
2 ks brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 l voda
1 ks feferonka
100 g salám poličan
1 lžička slunečnicový olej
0 lžiček mletý kmín
2-3 lžičky mletá sladká paprika
1 kostka bujon
podle chuti
sůl
podle potřeby
hotová tmavá jíška
Postup Pikantní gulášová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Salám poličan nastrouháme na hrubé nudličky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky.
Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile se začne vařit, tak ji zahustíme tmavou jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám, vmícháme sladkou mletou papriku a ihned odstavíme.
Gulášovou polévku doplníme osmaženým salámem, ochutíme nasekaným česnekem a feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.
Pikantní gulášovou polévku podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.