Vepřová panenka z remosky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
2 kg brambory
1 balíček špenát
400 g vepřová panenka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nařežeme na čtyři díly, důkladně ze všech stran osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme z půlky na kostky a z druhé půlky na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Panenku vložíme do remosky, posypeme kostkami slaniny a pečeme asi 20 - 25 minut. Otevřeme remosku a maso poklademe na plátky nakrájenou slaninou. Do remosky přidáme na kostky nakrájené brambory a pečeme dalších 5 - 7 minut. Na plotně si zatím připravíme špenát. Potom maso z remosky vyjmeme a uložíme do tepla

  3. Brambory dopékáme, až jsou skoro hotové. Poté je přesypeme na suchou rozehřátou pánev a posypeme mletou paprikou. Solit je není potřeba, o to se postarala slanina, která v remosce zbyla. Brambory opékáme, dokud nezískají opečenou krustu

  4. Vepřovou panenku z remosky podáváme s křupavými brambory a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!