Vepřová panenka v pancettě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks vepřová panenka
1 - 2 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
8 - 10 plátků rolovaná pancetta
Postup Vepřová panenka v pancettě
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku podle potřeby očistíme a nakrájíme na 4 cm široké špalíky. Postavíme je jako komínky, kolem je obalíme pancettou a zpevníme nití
Nezakryté řezné plochy panenky osolíme, opepříme a potřeme worcesterskou
omáčkou
Rozpálíme grilovací pánev vhodnou do trouby a ze všech stran panenku krátce osmahneme, aby se maso i pancetta zatáhly. Pak panenku v pancettě vložíme do trouby pod gril asi na 5 - 7 minut. Máme ji rádi rare, takže ji dáváme na 5 minut
Hotovou panenku v pancette vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme ještě asi 3 minuty. Pak odstraníme nitě a může podávat
Vepřová panenka v pancettě je vynikající s hořčičnou bramborovou kaší.