Vepřová panenka v pancettě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks vepřová panenka
1 - 2 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
8 - 10 plátků rolovaná pancetta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku podle potřeby očistíme a nakrájíme na 4 cm široké špalíky. Postavíme je jako komínky, kolem je obalíme pancettou a zpevníme nití

  2. Nezakryté řezné plochy panenky osolíme, opepříme a potřeme worcesterskou

  3. omáčkou

  4. Rozpálíme grilovací pánev vhodnou do trouby a ze všech stran panenku krátce osmahneme, aby se maso i pancetta zatáhly. Pak panenku v pancettě vložíme do trouby pod gril asi na 5 - 7 minut. Máme ji rádi rare, takže ji dáváme na 5 minut

  5. Hotovou panenku v pancette vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme ještě asi 3 minuty. Pak odstraníme nitě a může podávat

  6. Vepřová panenka v pancettě je vynikající s hořčičnou bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!