Pikantní česká lutenice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
0 lžiček sůl
500 g brambory
3 ks cibule
1 dl slunečnicový olej
0 lžiček mletý pepř
4 lžíce rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
6 lžic pálivý kečup

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, česnek prolisujeme.

  2. V míse smícháme olej s česnekem, paprikami, pepřem, kečupem, protlakem a cibulí. Vše necháme odležet v chladu do druhého dne.

  3. Druhý den si uvaříme asi půl kila neloupaných brambor, nejlépe moučný typ. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a přidáme do naší směsi v míse. Teprve pak brambory osolíme a vše společně rozšťoucháme.

  4. Vzniklá hutná bramborová kaše by měla mít oranžově červenou jasnou barvu, česnekově paprikovou chuť, pikantně pálivou s lehce křupavou cibulkou. Podle chuti můžeme ještě přidat česnek.

  5. Pikantní českou lutenici mažeme na čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!