Perníkový jablečný nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce máslo 500 g jablko 1 ks pomeranč 150 g perník na strouhání 40 ml calvados 150 g lískové oříšky 2 lžíce skořicový cukr na ozdobu šlehačka skořicový cukr podle potřeby máslo na vymazání
Postup Perníkový jablečný nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky nasypeme do mísy a přelijeme calvadosem. Necháme 15 minut marinovat. Pro lahodnější chuť můžeme přilít pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče. Perník a lískové oříšky jemně umeleme a smícháme.
Na dno důkladně vymazané zapékací mísy rozložíme polovinu jablek a zasypeme je polovinou perníkovo-oříškové směsi. Pak opět navrstvíme zbylá jablíčka a zasypeme je zbylým perníkem.
Na perníkový jablečný nákyp nastrouháme máslo, posypeme jej skořicovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 175 °C.
Perníkový jablečný nákyp podáváme horký a ozdobený kopečkem šlehačky, posypaný skořicovým cukrem.