Perníkový jablečný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce máslo
500 g jablko
1 ks pomeranč
150 g perník na strouhání
40 ml calvados
150 g lískové oříšky
2 lžíce skořicový cukr
na ozdobu
šlehačka
skořicový cukr
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky nasypeme do mísy a přelijeme calvadosem. Necháme 15 minut marinovat. Pro lahodnější chuť můžeme přilít pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče. Perník a lískové oříšky jemně umeleme a smícháme.

  2. Na dno důkladně vymazané zapékací mísy rozložíme polovinu jablek a zasypeme je polovinou perníkovo-oříškové směsi. Pak opět navrstvíme zbylá jablíčka a zasypeme je zbylým perníkem.

  3. Na perníkový jablečný nákyp nastrouháme máslo, posypeme jej skořicovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 175 °C.

  4. Perníkový jablečný nákyp podáváme horký a ozdobený kopečkem šlehačky, posypaný skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!