Karbanátky od babičky Malinovské recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
strouhanka
2 ks brambory
2 ks cibule
1 ks cuketa
podravka
1,5 l zeleninový vývar
olej na smažení
0,5 ks sardelová pasta
10 dkg uzená slanina
mletý černý pepř
0,5 ks bio citron
1 kg filé z pangasia

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Cibuli osmažíme dorůžova na rozpuštěné slanině. Mezitím si uvaříme v zeleninovém vývaru s trochou vegety či podravky dvě velké brambory. Když jsou brambory měkké, vyndáme je, do vývaru dáme filety z pangasia a uvaříme je doměkka, trvá to asi 10 minut

  3. Brambory jemně nastrouháme nebo našťoucháme do mísy, stejně nastrouháme menší mladou cuketu, přidáme uvařeného pangasia a utřeme ho vidličkou. Přidáme osmaženou cibuli, půl tuby sardelové pasty, šťávu i nastrouhanou kůru z jednoho dobře vydrhnutého BIO citronu, 4 malá nebo 3 větší vejce a trochu namletého čerstvého pepře. Vše pořádně promícháme, pokud je směs řídká, zahustíme trochou strouhanky, ve které rybí karbanátky obalíme a usmažíme je z obou stran v rozpáleném oleji

  4. Karbanátky od babičky Malinovské podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci si mohou karbanátky dopřát s tatarskou omáčkou, hořčicí a chlebem nebo hranolky. Výborně jsou i s bramborovou kaší. Karbanátky jsou chutné i za studena a ideální jsou i na výlety s dětmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!