Třešňový perníkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
2 ks žloutek
mléko
200 g cukr krupice
třešně
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté

  2. Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit

  3. Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!