Karamelový salám recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

0,5 balíčků máslo
0,75 balíčků burizony
400 g karamelové bonbony

Postup přípravy receptu

  1. Do malého hrnce si rozbalíme asi 400 g karamelových bonbonů (asi 3 malé balíčky nebo 1 velký) a přidáme 1/2 balení másla. Hrnec vložíme do horké vodní lázně a necháme hmotu rozpustit. Rozpouštění trvá poměrně dlouho podle tvrdosti bonbonů (20 - 30 minut). Ve chvíli, kdy se hmota rozpouští, je potřeba neustálé míchat, dokud se nevytvoří hladká karamelová hmota bez známek rozpuštěného másla a bez hrudek

  2. Po rozpuštění odstavíme hrnec z plotýnky a vmícháme 3/4 balíčku obyčejných burizonů. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečícím papíře úzkou šišku podobnou salámu, kterou zabalíme slabou vrstvou pečicího papíru a uložíme ztuhnout do chladu

  3. Po zchladnutí krájíme karamelový salám na asi 3 mm silné plátky. I přes velké množství sladkých bonbonů není cukroví příliš sladké a je krásně křehké

  4. Karamelový salám podáváme jako výborné cukroví k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!