Perníkové těsto podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
4-5 lžic med
35 dkg cukr moučka
70 dkg hladká mouka
2 balíčky kypřící prášek do perníku
2 lžičky perníkové koření
podle potřeby
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vejce, rozehřátý med, cukr, kakao, perníkové koření a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku a hněteme do doby, než těsto přestane lepit válu. Těsto potom necháme hodinu odpočinout.

  2. Perníkové těsto rozválíme na plát silný asi 0,5 cm a vypichujeme z něj různé tvary.

  3. Perníčky upečeme v předehřáté troubě při 175 °C.

  4. Perníkové těsto podle babičky používáme k přípravě jemného vánočního cukroví, které můžeme ještě ozdobit podle naší fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!