Pravé perníkové zázvorky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks žloutek 1 lžíce mletý zázvor 500 g základní perníkové těsto 5 g amonium (cukrářský kypřící prášek)
Postup Pravé perníkové zázvorky
Postup přípravy receptu
-
Recept vychází ze základního perníkového těsta, které bychom měli mít už týden odleželé
Odvážíme si 500 g perníkového těsta, do kterého zapracujeme žloutek, amonium a lžíci mletého zázvoru. Necháme chvíli odležet
Z perníkového těsta odkrajujeme lžičkou kousky a klademe je na pořádně vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. S tvarem perníčků si nemusíme dát moc práci, díky amoniu hezky vyběhnou a zakulatí se
Pravé perníkové zázvorky upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170 °C. Uložíme je do krabičky a necháme až 2 týdny odležet. Měkké perníkové zázvorky můžeme ozdobit třeba bílkovou cukrovou polevou.