Pravé perníkové zázvorky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1 lžíce mletý zázvor
500 g základní perníkové těsto
5 g amonium (cukrářský kypřící prášek)

Postup přípravy receptu

  1. Recept vychází ze základního perníkového těsta, které bychom měli mít už týden odleželé

  2. Odvážíme si 500 g perníkového těsta, do kterého zapracujeme žloutek, amonium a lžíci mletého zázvoru. Necháme chvíli odležet

  3. Z perníkového těsta odkrajujeme lžičkou kousky a klademe je na pořádně vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. S tvarem perníčků si nemusíme dát moc práci, díky amoniu hezky vyběhnou a zakulatí se

  4. Pravé perníkové zázvorky upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170 °C. Uložíme je do krabičky a necháme až 2 týdny odležet. Měkké perníkové zázvorky můžeme ozdobit třeba bílkovou cukrovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!