Perníkové cukroví s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
85 g máslo
200 ml med
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
2 lžičky mletý zázvor
1 špetka mletý hřebíček
1 lžíce kypřící prášek do pečiva
85 g mleté mandle
0 lžiček soda bikarbona
poleva
1 ks bílek
100 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem a případně i další sypké suroviny. Smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, mleté mandle, mletý zázvor, mletou skořici, mletý hřebíček, sodu bikarbonu a společně promícháme.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s medem. Rozpuštěné máslo s medem promícháme se sypkými surovinami, vytvoříme těsto a necháme ho vychladnout.

  3. Z vychladlého těsta tvoříme kuličky, které ukládáme dál od sebe na plech s pečícím papírem. Perníčky pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 170 °C.

  4. Na polevu promícháme prosátý cukr moučka s napůl vyšlehaným bílkem. Poleva musí být tekutá, pokud je hustá, přidáme citronovou šťávu nebo vodu. Polevou potřeme perníkové cukroví a necháme zaschnout.

  5. Perníkové cukroví s polevou je výborné po odležení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!