Červená řepa se zelím recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks citron
1 lžíce olivový olej
4 ks červená řepa
250 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme 4 - 6 ks červené řepy, podle velikosti, červené řepy do měkka (cca 1 hodina), vložíme pod studenou vodu a ihned oloupeme. Nakrájíme na kostičky nebo proužky. Zakápneme dvěma citrony a přidáme olivový olej

  2. Pokrájíme na drobno jednu větší cibuli, kysané zelí vyjmeme z pytlíku, trochu vyždímáme a rovněž pokrájíme. Pak všechny suroviny smícháme a necháme chvíli uležet. Pravděpodobně by tato směs šla zavařit, ale tím bychom ztrácely cenné vitamíny

  3. Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu - salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!