Červená řepa ve sladkokyselém nálevu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 l voda
fenykl
100 g cukr krystal
0,3 l ocet 8%
2 kg červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu, menší bulvy méně. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme s uvařeným nálevem

  2. Nálev si připravíme následovně. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem. Kdo má rád v řepě fenykl, tak jej chvíli povaří ve vodě jako první

  3. Řepu ve sladkokyselém nálevu naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C

  4. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!