Perníková bábovka s kandovaným ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 1 ks vejce 1 lžíce rum 0 l mléko 0 balíčků prášek do pečiva 250 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 1 lžíce kakaový prášek 1 lžička citronová šťáva 1 balíček kandované ovoce 2 lžičky perníkové koření 0 lžiček mletý anýz podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Perníková bábovka s kandovaným ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si velkou mísu, do které vsypeme mouku s práškem do pečiva, cukr, kakao, perníkové koření a anýz. Přidáme olej, rozklepnutá vejce, vlažné mléko, rum a citronovou šťávu. Vše šleháme elektrickým šlehačem asi 5 minut, dokud nám nevznikne hladké perníkové těsto. Nakonec přimícháme kandované ovoce.
Místo perníkového koření a prášku do pečiva můžeme použít 1 balíček kypřícího prášku do perníku.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto na perníkovou bábovku vlijeme do formy a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 45 - 50 minut.
Po upečení necháme bábovku vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na dílky. Perníková bábovka s kandovaným ovocem je dobrá ke kávě i čaji.