Perníková bábovka s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
1 ks vejce
1 lžíce rum
0 l mléko
0 balíčků prášek do pečiva
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
1 lžíce kakaový prášek
1 lžička citronová šťáva
1 balíček kandované ovoce
2 lžičky perníkové koření
0 lžiček mletý anýz
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si velkou mísu, do které vsypeme mouku s práškem do pečiva, cukr, kakao, perníkové koření a anýz. Přidáme olej, rozklepnutá vejce, vlažné mléko, rum a citronovou šťávu. Vše šleháme elektrickým šlehačem asi 5 minut, dokud nám nevznikne hladké perníkové těsto. Nakonec přimícháme kandované ovoce.

  2. Místo perníkového koření a prášku do pečiva můžeme použít 1 balíček kypřícího prášku do perníku.

  3. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto na perníkovou bábovku vlijeme do formy a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 45 - 50 minut.

  4. Po upečení necháme bábovku vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na dílky. Perníková bábovka s kandovaným ovocem je dobrá ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!