Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g máslo
150 ml mléko
1/2 ks citron
3 špetky pepř
200 ml zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
50 g strouhaný sýr
100 g strouhaný ementál
1 balíček lasagně
200 g uzený losos (plátky)
400 g mražený špenát (předpřipravený)
1 balíček kozí sýr (200g)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C

  2. Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku

  3. Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozí sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. (Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít) Krém nabude na chuti. Přimícháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme podle chuti. Nakonec vymačkáme šťávu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi

  4. Budeme dělat 4 vrstvy lasagní, tak si je předem rozpočítáme. (Mně se do mého pekáče vejdou 4 vrstvy po 3). Do hrnce dáme studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně vložíme do vody, vaříme na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!

  5. Během předvaření lasagní rozmrazíme špenát

  6. Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom:

  7. lasagne + opět krém + špenát + losos

  8. lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr

  9. lasagne + krém + špenát + losos

  10. lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýru!

  11. Takto připravené lasagne dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme trochu vychladnout!

  12. Poznámka: Příprava na vaření trvá asi 25minut, samotné pečení lasagní: 30minut. Ingredience receptu postačí pro 4-5 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!