Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g máslo 150 ml mléko 1/2 ks citron 3 špetky pepř 200 ml zakysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 50 g strouhaný sýr 100 g strouhaný ementál 1 balíček lasagně 200 g uzený losos (plátky) 400 g mražený špenát (předpřipravený) 1 balíček kozí sýr (200g)
Postup Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C
Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku
Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozí sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. (Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít) Krém nabude na chuti. Přimícháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme podle chuti. Nakonec vymačkáme šťávu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi
Budeme dělat 4 vrstvy lasagní, tak si je předem rozpočítáme. (Mně se do mého pekáče vejdou 4 vrstvy po 3). Do hrnce dáme studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně vložíme do vody, vaříme na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!
Během předvaření lasagní rozmrazíme špenát
Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom:
lasagne + opět krém + špenát + losos
lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr
lasagne + krém + špenát + losos
lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýru!
Takto připravené lasagne dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme trochu vychladnout!
Poznámka: Příprava na vaření trvá asi 25minut, samotné pečení lasagní: 30minut. Ingredience receptu postačí pro 4-5 porcí.