Perkelt z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kg kapr
2 ks zelená paprika
rybí vývar
1 ks rajský protlak
sádlo na smažení
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, omyjeme, rozpůlíme, zbavíme kostí a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Troubu předehřejeme na 190°C.

  3. Na sádle v kastrolu osmažíme cibulku, přidáme kousky kapra, sladkou mletou papriku, rajský protlak, nudličky paprik a vše podlijeme rybím vývarem.

  4. Perkelt z kapra dusíme v troubě doměkka.

  5. Hotový perkelt z kapra podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!