Cibulové zámotky se slaninou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
25 g droždí
1 špetka cukr moučka
1 lžíce olivový olej
100 ml slunečnicový olej
300 g hladká mouka
150 g anglická slanina
150 ml vlažná voda
1 ks červená cibule
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a osolíme. Ve vlažné vodě se špetkou cukru rozpustíme kvasnice, vše přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut kynout

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Pak ji odstavíme stranou, zalijeme slunečnicovým olejem a postupně vmícháváme do vzešlého těsta. Těsto opět řádně propracujeme a na pomoučněném vále rozválíme na placku vysokou asi 1/2 cm, kterou poklademe plátky slaniny. Takto připravené těsto rozkrájíme na pruhy asi 15 x 4 cm a každý z nich svineme do zámotku

  3. Zámotky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a necháme opět asi 15 minut vyběhnout. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova

  4. Cibulové zámotky se slaninou necháme vychladnout a podáváme. Cibulové zámotky také výborně chutnají sypané kmínem nebo sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!