Pečený králík podle Bachči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 snítek rozmarýn
1 ks králík
40 dkg anglická slanina
200 g smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme na dno polovinu plátkové anglické slaniny, 2 nebo i více stroužků česneku pokrájeného na plátky a lehce osolené a opepřené porce králíka. Posypeme asi 5 snítkami rozmarýnu.

  2. Králíka poklademe zbylou anglickou slaninou, zalijeme šlehačkou a dáme přikryté do trouby předehřáté na 200 °C asi na 45 minut. Pak odkryjeme a podlijeme nebo naopak výpek redukujeme - podle potřeby.

  3. K pečenému králíkovi podle Bachči se nejlépe hodí jako příloha šťouchané brambory, ty opravdu nemají chybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!