Pečený bramborový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
1 kg brambory
2 ks cibule
0.3 ks celer
1 lžička majonéza
1 lžička hořčice
2 ks mrkev
1 ks okurka
1 kelímek zakysaná smetana
podle chuti
sůl
Postup Pečený bramborový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, mrkev, celer a jednu cibuli oloupeme. Malé brambory nakrájíme na kolečka, větší na kostky. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a celer na nudličky. V míse všechno promícháme, osolíme a zalijeme olejem.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme brambory se zeleninou a pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut. Během pečení můžeme promíchat.
Na zálivku smícháme kysanou smetanu a jemně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli. Ochutíme lžičkou hořčice a majonézy, podle chuti osolíme.
Hotový pečený bramborový salát přelijeme zálivkou nebo ji podáváme zvlášť (jako tatarku). Měli jsme to jako přílohu k řízkům v jogurtové marinádě.