Řeřichové máslo se sardinkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
125 g máslo
1 ks šalotka
hladká mouka
citronová šťáva
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá řeřicha
1 lžička ostrá chilli omáčka
800 g čerstvé sardinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme máslo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Řeřichu nasekáme nadrobno. Změklé máslo našleháme s chilli omáčkou, vmícháme cibulku a řeřichu a podle chuti osolíme a opepříme. Máslo vložíme do misky (případně tvořítek) a necháme v chladu ztuhnout

  2. Sardinky zbavíme hlavy, vykucháme, odstraníme páteřní kost a řádně omyjeme. Rybky osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji sardinky osmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat

  3. Osmažené sardinky podáváme teplé s řeřichovým máslem a celozrnným pečivem nebo opečeným toastem. Ochucené řeřichové máslo vydrží zamrazené v plastové nádobě až 2 měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!