Řeřichové máslo se sardinkami recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 125 g máslo 1 ks šalotka hladká mouka citronová šťáva mletý černý pepř 1 hrst čerstvá řeřicha 1 lžička ostrá chilli omáčka 800 g čerstvé sardinky
Postup Řeřichové máslo se sardinkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme máslo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Řeřichu nasekáme nadrobno. Změklé máslo našleháme s chilli omáčkou, vmícháme cibulku a řeřichu a podle chuti osolíme a opepříme. Máslo vložíme do misky (případně tvořítek) a necháme v chladu ztuhnout
Sardinky zbavíme hlavy, vykucháme, odstraníme páteřní kost a řádně omyjeme. Rybky osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji sardinky osmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat
Osmažené sardinky podáváme teplé s řeřichovým máslem a celozrnným pečivem nebo opečeným toastem. Ochucené řeřichové máslo vydrží zamrazené v plastové nádobě až 2 měsíce.