Pečenáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ryby
nálev
120 g cukr
30 g sůl
4-5 dl ocet
1 l voda
5-10 ks bobkový list
10-20 kuliček nové koření
podle potřeby
cibule
olej na smažení
na obalení
5-8 bílek
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jakékoliv oblíbené ryby (kapr, makrela, štika, hejk) očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.

  2. Ryby obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku (počet bílků podle množství ryb), znovu v mouce a ihned smažíme ve větším množství oleje. Smažíme dozlatova a necháme vychladnout.

  3. Připravíme si z uvedených ingrediencí nálev, který také necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  4. Pečenáče plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme cibulí. Zavíčkujeme a skladujeme v lednici.

  5. Pokud to vydržíme, necháme pečenáče uležet aspoň týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!