Pečenáče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl ryby nálev 120 g cukr 30 g sůl 4-5 dl ocet 1 l voda 5-10 ks bobkový list 10-20 kuliček nové koření podle potřeby cibule olej na smažení na obalení 5-8 bílek hladká mouka
Postup Pečenáče recept
Postup přípravy receptu
-
Jakékoliv oblíbené ryby (kapr, makrela, štika, hejk) očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
Ryby obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku (počet bílků podle množství ryb), znovu v mouce a ihned smažíme ve větším množství oleje. Smažíme dozlatova a necháme vychladnout.
Připravíme si z uvedených ingrediencí nálev, který také necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pečenáče plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme cibulí. Zavíčkujeme a skladujeme v lednici.
Pokud to vydržíme, necháme pečenáče uležet aspoň týden.