Vepřová kotleta s cibulí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 ks cibule 3 lžíce olivový olej hladká mouka 1 sklenka suché červené víno 2 ks vepřová kotleta mletý černý pepř 2 lžíce balsamikový ocet
Postup Vepřová kotleta s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety s kostí očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibulová kolečka promícháme s balsamikovým octem
Cibuli dáme pomalu smažit v trošce oleje a asi po deseti minutách přidáme kotlety. Teplotu zvýšíme a asi za dvě minuty vlijeme suché červené víno. Už tmavé kotlety obrátíme a po vyprchání vína podlijeme vývarem. Kotlety dosmažíme do změknutí a odendáme
Vepřovou kotletu s cibulí podáváme s rýží i bramborem jako hlavní chod.