Vepřová kotleta s cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 ks cibule
3 lžíce olivový olej
hladká mouka
1 sklenka suché červené víno
2 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
2 lžíce balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety s kostí očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibulová kolečka promícháme s balsamikovým octem

  2. Cibuli dáme pomalu smažit v trošce oleje a asi po deseti minutách přidáme kotlety. Teplotu zvýšíme a asi za dvě minuty vlijeme suché červené víno. Už tmavé kotlety obrátíme a po vyprchání vína podlijeme vývarem. Kotlety dosmažíme do změknutí a odendáme

  3. Vepřovou kotletu s cibulí podáváme s rýží i bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!