Houbové pečenáče recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
vejce
strouhanka
2 ks cibule
mouka
jalovec
10 ks houby
pepř celý
bobkový list
nové koření
5 dl sladkokyselý nálev na okurky (lák)

Postup přípravy receptu

  1. Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku. Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme

  2. Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut

  3. Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici.

  4. Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje

  5. Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.Po třech týdnech můžeme konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!