Vepřová kotleta s hříbkovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
150 g cibule
1 ks bobkový list
drcený kmín
4 plátky vepřová kotleta
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
400 g čerstvé hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova a poté je přendáme do pekáčku. Na výpeku osmažíme cibuli do zrůžovění a přidáme k masu. Kotlety obložíme nakrájenými houbami, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a drceným kmínem a za občasného podlévání vývarem a výpekem pečeme zakryté při střední teplotě v troubě doměkka

  3. Pak kotlety vyjmeme, bobkový list odstraníme a pekáček přendáme na plotýnku. Houby s výpekem podlijeme smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vše rozmixujeme do hladké konzistence a hříbkový krém podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Vepřové kotlety s hříbkovým krémem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!