Pečená vepřová plec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
majoránka
1 ks cibule
150 g jablko
1 snítka tymián
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
mletý kmín
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
1,2 kg vepřová plec bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme veškerou zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a pórek nakrájíme na kousky. Velkou cibuli i se slupkou rozkrojíme na čtvrtiny a oloupané stroužky čeneku rozkrojíme na poloviny. Jablko rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Pak vše vložíme do pekáče, přidáme bobkový list, snítku tymiánu, celý černý pepř a podlijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená

  2. Očištěnou plec osolíme, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Jakmile se maso zatáhne, ochutíme jej mletým kmínem a majoránkou a vložíme do pekáče na zeleninu. Vepřovou plec pečeme zakrytou při 180 °C přibližně 1 hodinu. Během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou a podle pořeby podléváme vývarem. Potom maso otočíme a dopečeme doměkka. Upečenou plec vyjmeme z pekáčku a ihned zakryjeme alobalem

  3. Vypečenou šťávu scedíme do kastrůlku a přivedeme k varu. Z másla a mouky připravíme drobenku, kterou šťávu zahustíme a krátce povaříme

  4. Pečenou vepřovou plec nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!