Hovězí kýta na pivě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
tymián
1 hrnek pivo světlé
plnotučná hořčice
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
3 ks cibule (větší)
1/2 kg hovězí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a maso na tenké nudličky. Maso nakrájíme na plátky

  2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme maso, orestujeme, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka

  3. Do zapékací mísy dáme olej a střídavě skládáme vrstvy masa, posypeme tymiánem, potřeme hořčicí, rozprostřeme plátky cibule. Poslední vrstvou je vždy cibule

  4. Zalijeme pivem, dáme do trouby na 180°C a pečeme, dokud cibule nezměkne

  5. Podáváme s chlebem, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!