Hovězí kýta na pivě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl tymián 1 hrnek pivo světlé plnotučná hořčice 100 g anglická slanina mletý černý pepř 3 ks cibule (větší) 1/2 kg hovězí kýta
Postup Hovězí kýta na pivě
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a maso na tenké nudličky. Maso nakrájíme na plátky
Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme maso, orestujeme, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka
Do zapékací mísy dáme olej a střídavě skládáme vrstvy masa, posypeme tymiánem, potřeme hořčicí, rozprostřeme plátky cibule. Poslední vrstvou je vždy cibule
Zalijeme pivem, dáme do trouby na 180°C a pečeme, dokud cibule nezměkne
Podáváme s chlebem, nebo rýží.