Pečená krkovička recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
0,5 lžiček tymián
1 konzerva rajčatový protlak
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0,5 kg vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku očistíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy

  2. Osolíme, přidáme pepř, červenou papriku a tymián. V pekáči smícháme s nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí a zalijeme směsí rajčatového protlaku a vody (1díl protlaku - 3 díly vody). Pekáč přiklopíme a pečeme na 220 °C asi jednu hodinu, během pečení občas zkontrolujeme případně podlijeme vodou, poté odkryjeme a dopékáme 10 minut na 180 °C

  3. Pečenou krkovičku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!