Pečená dýně na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

oregano
olivový olej
čerstvě mletý pepř
bylinková sůl
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni dobře omyjeme, rozkrojíme a důkladně vydlabeme všechna semínka. Dýni pokrájíme na měsíčky asi 1,5 cm široké. Slupku necháváme, po pár minutách pečení krásně změkne

  2. Plech vymažeme olivovým olejem a plátky dýně vedle sebe poklademe. Posypeme bylinkovou solí a čerstvě mletým pepřem. I na povrchu jemně pokapeme olejem a posypeme rozemnutým oreganem

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravený plech s dýní hokaido pečeme za občasného obracení asi 25 minut (záleží na tloušťce plátků). To je celá práce a příprava

  4. Pečenou dýni hokaido na bylinkách vyndáme z trouby, ještě teplou rozdělíme na talíře a podáváme podle chuti. Pečená dýně hokaido postačí nejen vegetariánům jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!