Chalupářské lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
8 - 10 ks vejce
2 lžíce sádlo
10 ks rajče
1 ks velká cibule
mletý bílý pepř
1 lžička mletá sladká paprika
8 ks slovenská paprika
250 g bratislavský točený

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a osmahneme na sádle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu (kabanos, špekáčky, klobásu) a papriku (může býi i barevná). Promícháme a zaprášíme sladkou paprikou i solí. Necháme asi 5 minut dusit a pak přidáme na měsíčky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a najemno nasekaný česnek

  2. Chalupářské lečo dusíme asi 20 minut, až se vydusí z rajčat voda. V misce rozklepneme vajíčka, rozkvedláme je, osolíme i opepříme a za stálého míchání přilijeme do hrnce. Vajíčka necháme "srazit" a chalupářské lečo máme hotové

  3. Jako příloha k chalupářskému leču postačí čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!