Chale - židovský šábesový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 2 ks vejce 20 g máslo 120 ml mléko bílek 2 lžíce cukr krupice 40 g hera 450 g polohrubá mouka 1 lžička sušené droždí
Postup Chale - židovský šábesový chléb
Postup přípravy receptu
-
Ingredience uvedené na těsto pouze promícháme a vypracujeme z nich hnětením těsto. Těsto vložíme do mísy a necháme je na teplém místě vykynout. Na tuto práci používám automatickou - domácí pekárničku chleba, ale jde to i ručně
Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme prameny a upleteme 2 větší vánočky
Chale potřeme bílkem, posypeme semínky podle chuti a v předehřáté troubě chale upečeme dozlatova.