Chale - židovský šábesový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
2 ks vejce
20 g máslo
120 ml mléko
bílek
2 lžíce cukr krupice
40 g hera
450 g polohrubá mouka
1 lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience uvedené na těsto pouze promícháme a vypracujeme z nich hnětením těsto. Těsto vložíme do mísy a necháme je na teplém místě vykynout. Na tuto práci používám automatickou - domácí pekárničku chleba, ale jde to i ručně

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme prameny a upleteme 2 větší vánočky

  3. Chale potřeme bílkem, posypeme semínky podle chuti a v předehřáté troubě chale upečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!