Čevapčiči s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
1 ks cibule
1 lžička plnotučná hořčice
olej na smažení
600 g mleté maso
200 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 lžíce jemný kečup

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s vejcem, slitým hráškem, nadrobno nakrájenou cibulí a dochutíme. Použijeme sůl, pepř, hořčici a kečup. Směs zahustíme strouhankou a dobře promícháme

  2. Směs necháme v chladu zatuhnout a pak z ní v rukou tvoříme stejně velké válečky nebo placičky

  3. Čevapčiči s hráškem smažíme v rozpáleném oleji dozlatova

  4. Usmažené čevapčiči s hráškem podáváme s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem. Ale dobré je i s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!