Čevapčiči s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka 1 ks cibule 1 lžička plnotučná hořčice olej na smažení 600 g mleté maso 200 g sterilovaný hrášek mletý černý pepř 1 lžíce jemný kečup
Postup Čevapčiči s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s vejcem, slitým hráškem, nadrobno nakrájenou cibulí a dochutíme. Použijeme sůl, pepř, hořčici a kečup. Směs zahustíme strouhankou a dobře promícháme
Směs necháme v chladu zatuhnout a pak z ní v rukou tvoříme stejně velké válečky nebo placičky
Čevapčiči s hráškem smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
Usmažené čevapčiči s hráškem podáváme s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem. Ale dobré je i s krajícem chleba.