Čevapčiči s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
1 ks cibule
1 lžička plnotučná hořčice
olej na smažení
600 g mleté maso
200 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 lžíce jemný kečup
Postup Čevapčiči s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s vejcem, slitým hráškem, nadrobno nakrájenou cibulí a dochutíme. Použijeme sůl, pepř, hořčici a kečup. Směs zahustíme strouhankou a dobře promícháme
Směs necháme v chladu zatuhnout a pak z ní v rukou tvoříme stejně velké válečky nebo placičky
Čevapčiči s hráškem smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
Usmažené čevapčiči s hráškem podáváme s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem. Ale dobré je i s krajícem chleba.