Pečená bramborovo-mrkvová přílloha recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 5 - 6 stroužků česnek olej 1 - 1,5 kg brambory mletý kmín 2 ks střední cibule ďábelské koření 1 balíček mražená kukuřice 6 - 8 ks menší mrkev koření adžika sušený medvědí česnek
Postup Pečená bramborovo-mrkvová přílloha
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky nebo hrubá kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na hrubší plátky. Česnek oloupeme, stroužky necháme vcelku
Větší plech vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu, brambory a zasypeme mletým kmínem, směsí koření adžika, ďábelským kořením (nebo grilovacím) a nasušeným medvědím česnekem. Kořením a bylinkami nešetříme, ale pozor na směsi, obsahují dost soli
Zeleninu za občasného promíchání pečeme na 175 °C zhruba 40 - 50 minut, dokud není všechno měkké. Podle potřeby ještě po upečení okořeníme
Pečenou bramboro-mrkvovou přílohu podáváme k masu jako přílohu nebo ve větším množství jako zdravý hlavní chod.