Pečená bramborovo-mrkvová přílloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
olej
1 - 1,5 kg brambory
mletý kmín
2 ks střední cibule
ďábelské koření
1 balíček mražená kukuřice
6 - 8 ks menší mrkev
koření adžika
sušený medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky nebo hrubá kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na hrubší plátky. Česnek oloupeme, stroužky necháme vcelku

  2. Větší plech vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu, brambory a zasypeme mletým kmínem, směsí koření adžika, ďábelským kořením (nebo grilovacím) a nasušeným medvědím česnekem. Kořením a bylinkami nešetříme, ale pozor na směsi, obsahují dost soli

  3. Zeleninu za občasného promíchání pečeme na 175 °C zhruba 40 - 50 minut, dokud není všechno měkké. Podle potřeby ještě po upečení okořeníme

  4. Pečenou bramboro-mrkvovou přílohu podáváme k masu jako přílohu nebo ve větším množství jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!